HTML

Olaszbajnokság

Ez az oldal azért készült, hogy hétről-hétre áttekintsük az olasz bajnokság aktuális történéseit, meccseit. A hozzászólásokban elhangzottakért a szerkesztők semmilyen felelősséget nem vállalnak. A hozzászólókat pedig arra kérjük, hogy amennyire tudnak, maradjanak a szalonképes kommunkiáció mellett. Kellemes olvasgatást, és kommentelést! Szerk. Lehetőség szerint a meccsek előtt megnyitjuk a topicot, ahol a szurkolók a mérkőzés alatt is elmondhatják véleményüket.

Friss topikok

  • Tamzy: FORZA INTER!!!!!!!!!!!! (2008.03.16. 13:53) Internazionale - Palermo
  • why-not: Nem mintha túlságosan sportszerűnek tartanám az effajta trükközgetést. (2008.03.16. 01:27) Roma-Milan 2-1

Linkblog

Archívum

Roma-Milan 2-1

2008.03.16. 00:11 Olaszbajnoksag

Spalletti csapata, az utolsó 20 percben szerzett két góljával megfordította a meccset, és három pontra zárkózott az Internazionale csapata mögé.

A mérkőzés kezdetén mindkét csapat óvatosan kezdett, de a félidő végére rendesen felszívták magukat. A mérkőzés első lehetősége a Milan előtt adódott, mikor Pato beadása épp hogy elkerülte Seedorfot. A másik oldalon Mancini, és Totti került helyzetbe.

A félidő utolsó percében Kaka tört kapura ám fejese elkrülte a római kaput.

Az utolsó pillanatokban a Róma játékosai egy érdekes szögletvariációt mutattak be. Pizzaro megpöckölte a labdát, majd úgy tett mintha otthagyná a játékszert, ami már ekkor játékban volt, Perrota a labdáért futott, mellyel a kapu felé tört, és ekkor a bíró lesállást fújt, mire a farkasok, élükön Tottival, majdnem leharapták a játékvezető fejét. Furcsa jelenetnek lehettünk tanúi.

A második félidő elején Kaka borzolta a rómaiak idegeit. Seedorftól kapott labdát, melyel a kapura tört, ám hatalmas löketét Doni kapus hihetetlen reflexel hárította. Percekkel később Favalli labdája találta meg a teljesen üresen álló Seedorfot, kinek lövését Doni tornászta ki.

A második félidő 11. percében Massimo Oddo lépett meg jobb oldalon, majd egészen az alapvonalig vezette a labdát, ahonnan a középen érkező Kaka elé tálalt, aki kapásból, Doni feje felett a hálóba belsőzött.

A gól jót tett az addig is nagy iramú mérkőzésnek, a Roma hamar helyzetbe is került, ám Totti szó szerint lekezelte a labdát. Az ellentámadásban Seedorf lépett el védője mellett, majd Donin is átjutva kissé kisodródva a kapu felé kanalazta a labdát, ami De Rossi mellet el is gurult, ám Cicinho a gólvonalról a mezőnybe vágta a labdát.

A Milan előtt több lehetőség is adódott, a Roma játéka ebben a periódusban kicsit zavarodottnak tűnt. Pato műesésért sárga lapot kapott, mely jogosságára az utalt, hogy a fiatal játékos nem reklamált.

Feléledt a Roma, és a 79. percben ki is egyenlített. A Milan tizenhatosán belül Perotta kapta a labdát, leshatárról mozgott vissza, majd a Milan védői egy helyre tömörültek, a pattogó labdát Totti a csereként beállt Giuly elé emelte, aki estében benyeste a labdát az elvetődő Kalac mellett.

A Roma támadásban is maradt, majd a 81. percben egy remek ütemű indítás után Vucinic egy az egyben vezethette a labdát Kalacra, aki mellet a hálóba passzolta a játékszert.

A Milan kétségbeesetten próbálkozott, utolsó lehetőségük a 94. percben adódott. Pirlo 26 méteres szabadrugása viszont elkerülte a Roma kapuját.

A fővárosi csapat győzelmével még mindig versenyben van a bajnoki címért, míg a milánói csapat egy lépéssel messzebb kerülhet a Bajnokok Ligáját érő 4. helytől.

4 komment

Címkék: roma milan

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszbajnoksag.blog.hu/api/trackback/id/tr12382730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bread 2008.03.16. 00:45:01

Jó kis meccs volt. A milán bánhatja, hogy nem tudta megtartani előnyét. Hajrá Juve!

why-not 2008.03.16. 01:25:51

Kár volt ekkora hisztit csapni az ominózus szögletnél - a bíró nyilván nem tudja visszacsinálni a döntését (ill. a gólhelyzetet), így viszont oda lett a poén. Amúgy senkinek fel sem tűnt volna, hogy mi történt. Bejöhetett volna mondjuk a MU ellen...

why-not 2008.03.16. 01:26:34

Nem mintha túlságosan sportszerűen tartanám az effajta trükközgetést.

why-not 2008.03.16. 01:27:28

Nem mintha túlságosan sportszerűnek tartanám az effajta trükközgetést.
süti beállítások módosítása